Een goed geïsoleerde woning

Een goed geïsoleerde woning

Een goed geïsoleerd huis is heel wat waard. Het is niet alleen heerlijk thuis komen in een behaaglijk huis, zonder dat eerst de verwarming minimaal een uur van te voren aangezet moet worden. Het is natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu en voor de portemonnee. Indien men in een slecht geïsoleerd huis de verwarming aanzet zal dit deels ook voor buiten zijn, want de warmte is zo via de muren weer vertrokken. Tegenwoordig worden bij nieuwbouwwoningen goed nagedacht over de isolatie van het huis en hiermee ook de ventilatie. Een huis potdicht maken is namelijk ook weer niet de bedoeling, want dan kan het vocht nergens heen. Welk vocht zult u denken? Maar een mens kan gedurende de dag veel vocht uitstoten. Niet alleen door zweet en ademen, maar natuurlijk ook tijdens het douchen zal er damp in de woning vrijkomen. Dit vocht moet naar buiten kunnen anders ontstaat er een onfrisse sfeer in de woning welke op lange termijn ook slecht is voor de gezondheid.

Spouwmuren ter isolatie

Bij woning welke gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 werd er ook al rekening gehouden met isolatie. Deze isolatie bestond uit spouwmuren. Dit betekend dat een huis gebouwd werd met een binnen en een buitenmuur. In de meeste gevallen werd de ruimte tussen de twee muren leeg gelaten, want lucht isoleert immers ook. Hoewel deze woning inderdaad behaaglijker waren dan de woning welke gebouwd waren met een enkele muur, bleek ten tijde van de oliecrisis echter dat ook in deze huizen flink gestookt moest worden om het er aangenaam warm te krijgen. Dit viel echter pas op toen de energievoorziening hierin schaarser werd en er gekeken moest worden naar energiezuinigere en milieubewustere mogelijkheden.

Na-isolatie van spouwmuren

Mede hierdoor werden de huizen sinds die tijd op andere manier gebouwd en geïsoleerd. Natuurlijk blijft hier ook steeds ontwikkeling in zitten, maar ook voor de woningen welke al sinds 1920 bestaan dient natuurlijk een oplossing gevonden te worden. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is het na-isoleren van spouwmuren. Om te kijken of uw woning hiervoor in aanmerking komt dient altijd eerst gekeken te worden naar de buitenmuur. Deze dient in goed staat te verkeren, anders heeft het isoleren weinig nut. Vervolgens zal ook naar de gevel gekeken worden en wordt er door middel van een gat in een muur met een camera gecontroleerd of de spouwmuren geschikt zijn voor na-isolatie. Zo dient de spouwmuur bijvoorbeeld breed genoeg te zijn. In veel gevallen kan een professional een dergelijk onderzoek gratis aanbieden. Op basis daarvan wordt een offerte opgemaakt en besproken wat de beste oplossing qua na-isolatie van de spouwmuren betreft, voor uw huis.

Op welke manier gebeurd het na-isoleren van spouwmuren?

Het na-isoleren van spouwmuren wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast. Hierdoor is de methode dan ook geperfectioneerd. Er worden openingen geboord in buitenmuren. Door deze openingen worden de isolatiematerialen ingebracht in de spouwmuur. Het isolatiemateriaal kan verschillen per woning en het ligt er natuurlijk ook aan wat u voorkeur heeft. Mogelijke isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld glaswolvlokken, PUR schuim en polystyreen korrels. Nadat het isolatiemateriaal is ingebracht in de spouwmuur zal er door gebruik te maken van een warmtecamera gekeken worden of de hele spouwmuur volledig en op de juiste wijze is opgevuld.

De prijs van na-isolatie van de spouwmuren

De kosten die u als huiseigenaar betaald voor het de na-isolatie van de spouwmuren ligt voor een groot deel aan de isolatiemateriaal wat er gebruikt wordt. Dit heeft te maken met het advies van de professional, maar ook met uw persoonlijke voorkeur voor welk materiaal gebruikt gaat worden. Verder heeft het ook te maken met de omvang van het huis. U kunt uitgaan van een prijs tussen de 15 euro en 30 euro per vierkant meter. Verder is het dus van groot belang dat de buitenmuur in goede staat verkeerd. Om dit te bereiken kan het zijn dat vooraf aan de na-isolatie van de spuwmuur, reparatiewerkzaamheden aan de buitenmuur moeten plaatsvinden. Dit soort extra kosten komen nog een bovenop de totaalprijs. Na het na-isoleren van de spouwmuur kunt u genieten van een heerlijk behaaglijke woning. Zorg er echter wel voor dat de woning voldoende geventileerd wordt, dit kan al door regelmatig een raam open te zetten, zodat het vocht uit de woning kan.

Meer informatie over het na-isoleren van uw spouwmuur? Neem dan eens een kijkje op de website van Wavlo.nl uit Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *