Aan- & Verbouw

Aan- & Verbouw

Een aan- en verbouw met elkaar combineren

Wanneer je uitgekeken bent op de huidige stijl en indeling van je woning, kun je een aan- of verbouw uit laten voeren. Bij een aan- of verbouw zijn de mogelijkheden erg groot! Wil je bijvoorbeeld specifieke ruimtes in je woning laten verbouwen, of geef je de voorkeur aan een algehele verbouwing in huis? Wil je een slaapkamer op de benedenverdieping aanbouwen, of wil een woonkamer uitbreiden? Of wat te denken van een dakterras op je platte dak? Het zijn slechts enkele voorbeelden van een aan- of verbouw in huis, die een grote invloed kunnen hebben op de uitstraling van je woning. Met simpele veranderingen kun je daarbij voor meer ruimte zorgen, wat onder meer bij een gezinsuitbreiding praktisch kan zijn. Zo kun je in je huidige woning blijven wonen, zonder een tekort aan ruimte te krijgen.

Verbouwen in de verschillende kamers van je woning

Er zijn verschillende kamers die je eens in de zoveel tijd kunt laten verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan de woon-, slaap- en badkamer in huis. Dergelijke kamers zullen na verloop van tijd enigszins achterhaald raken, waardoor een verbouwing noodzakelijk is. Daarbij kun je ervoor kiezen om een muur tussen twee kleine slaapkamers weg te laten halen, zodat je een grotere slaapkamer creƫert. Of kies juist voor de omgekeerde weg en maak van een grote kamers, twee kleinere kamers. Ideaal als je van een extra slaapkamer een werk- en babykamer wilt maken!

Ook de keuken is een ruimte die eenvoudig verbouwd kan worden. Laat bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen, die past bij de huidige tijd. Hierbij zou je ook keukenfrontjes kunnen gebruiken, waardoor een uitgebreider verbouwing niet per definitie noodzakelijk is.

Een aanbouw aan laten bouwen

Naast de mogelijkheid om je huidige kamers te verbouwen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je woning verder uit te breiden met een aanbouw. Kies bijvoorbeeld voor het uitbreiden van je woonkamer als je een grote tuin hebt. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om iets op een plat dak te laten bouwen, zodat je geen ruimte in je tuin hoeft in te leveren. Denk aan een extra kamer op de eerste verdieping van je woning, een dakterras, enzovoorts.

Bij een aanbouw is het erg belangrijk om de juiste vergunningen bij een gemeente aan te vragen. Soms mag je bijvoorbeeld niet in de tuin bouwen, of mag je niet de hoogte in gaan doordat dit het straatbeeld ernstig kan veranderen.